VASKİ’nin Avukat seçimi tepki çekti
VAN- Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (VASKİ), su borcunu ödeyemeyen binlerce aboneyi icraya vermesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, kurumun bu işlemler için Van dışından avukatlarla çalışması da yeni bir tepki konusu oldu.
Van Barosu Başkanı Avukat Sinan Özaraz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, VASKİ’nin söz konusu icra işlemlerini yürütmek üzere yerel avukatlar yerine başka illerden avukatlarla sözleşme yapmasını eleştirdi. Özaraz, bu yaklaşımın hem şeffaflık ilkesine hem de yerel hukuk camiasına zarar verdiğini belirtti.
“Van Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten kayyım idaresi, 10.000’i aşkın aboneyi su borçları gerekçesiyle icra takibine konu ederek yerel yönetimlerin sosyal sorumluluk ilkesini açıkça ihlal etmektedir,” diyen Özaraz, ekonomik kriz ortamında su gibi temel bir ihtiyacın baskı aracı haline getirilmesini kamu vicdanını zedeleyen bir uygulama olarak değerlendirdi.
Özaraz, VASKİ’nin kurum avukatları ve belediye hukuk birimi varken kent dışından özel avukatlarla anlaşmasının kamu kaynaklarının israfı anlamına geldiğini belirterek, bu tercihin mesleki eşitlik ilkesine ve kent içindeki hukuk düzenine de zarar verdiğini vurguladı.
Özaraz, “Kayyum yönetiminin, hukuki temsil gibi doğrudan belediyenin asli kadrolarıyla yürütülmesi gereken bir faaliyeti dış kaynaklarla sürdürmesi, kamu yararını gözetmeyen, keyfi bir anlayışın göstergesidir,” dedi.
VASKİ ise daha önce yaptığı açıklamada, Şubat, Mart ve Nisan aylarında borcunu ödemeyen abonelere sistem üzerinden hatırlatma mesajları gönderildiğini, ödeme kolaylıkları sağlandığını ve borcu 10 bin TL’yi aşan aboneeler için yasal takip süreci başlatıldığını duyurmuştu. Kurum, hiçbir aboneye fiili haciz ya da satış işlemi yapılmadığını, icra işlemlerinin kısmi zamanlı olarak sözleşme yapılan 27 avukat aracılığıyla yürütüldüğünü belirtmişti.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Puan Durumu
Takım | OM | G | M | P | |
---|---|---|---|---|---|
1 | |||||
2 | |||||
3 | |||||
4 | |||||
5 | |||||
6 | |||||
7 | |||||
8 | |||||
9 | |||||
10 | |||||
11 | |||||
12 | |||||
13 | |||||
14 | |||||
15 | |||||
16 | |||||
17 | |||||
18 | |||||
19 | |||||
20 |
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
İpekyolu Nöbetçi Eczaneler




Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
VASKİ’nin Avukat seçimi tepki çekti
Van Gölü çekildikçe taşlaşan göl
Van’da binlece abone su borcu nedeniyle icralık oldu
VBB’nden İsrafla mücadelede radikal adım: Servisler kaldırıldı, tasarruf hamlesi başladı
Yeni Yol Uyardı: Tehlike Kapıda, Harekete Geçin
İsrail- iran savaşı turizmi vurdu
YUSUFUN KUYUSU (2)
Hakkari’de Çekirge Alarmı: Her Yıl Aynı Kabus!