Telefon
WhatsApp
Van Gölü'nde Dip Çamuru Temizliği Devam Ediyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Van Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmaların ilk aşaması tamamlanırken, ikinci ve üçüncü aşamalarda da yoğun bir şekilde çalışmalar sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yüzlerce araç ve personelin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 600 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizlendi.

İlk etap çalışmaları Tuşba ilçesi İskele Mahallesi sahil kısmında tamamlandı. Bu bölgede yapılan temizlik çalışmalarının ardından birçok kuş türü yeniden görülmeye başlandı ve temizlenen alan, vatandaşlar tarafından da zaman geçirilebilecek bir ortama dönüştü.

Şu an devam eden ikinci etap çalışmaları ise Van YYÜ ve İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı arasında gerçekleştiriliyor. Ayrıca, üçüncü etap çalışmaları da İpekyolu ilçesi Yaşar Kemal Parkı sahil kısmında yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Yazarlarımız

İpekyolu Nöbetçi Eczaneler

Van/İpekyolu
İncir Eczanesi
05011056565
SERHAT MAH. LOKMAN HEKİM HAYAT HAST. KARŞISI-VAN AVM ARKASI NO:59


Van/İpekyolu
Mavi Eczanesi
04322167603
MARAŞ CADDESİ ELİTE WORLD OTELİ YANI NO:71D


Van/İpekyolu
Oflas Eczanesi
04322170604
ÖZEL AKDAMAR HASTANESİ KARŞISI


Van/İpekyolu
Karaman Eczanesi
04322159570
SEREFIYE MAHALLE HASTANE 2. CADDE ELIT IS MERKEZI NO:1


E-Bülten Aboneliği