Van'da Kürtçe Trafik Uyarılarına Irkçı Saldırı
VAN – Van'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içindeki çeşitli yollara eklenen Kürtçe trafik uyarı yazılarına yönelik provokatif bir saldırı gerçekleşti. Saldırganlar, Kürtçe yazıların üzerine “Türkiye Türktür, Türk Kalacak” yazıları yazarak, ırkçı bir eylemde bulundu.
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta şehir içindeki trafik uyarı levhalarına Kürtçe “pêşî peya” (önce yaya) yazıları eklenmişti. Bu çok dilli uygulama, kentte olumlu bir karşılık bulmuş ve halk tarafından beğenilmişti. Ancak, İki Nisan Caddesi'nde bulunan Kürtçe uyarı yazısının üzerine yapılan ırkçı yazılar, tepkilere yol açtı.
Van Büyükşehir Belediyesi, bu provokatif eylemi kınayarak, saldırganlar hakkında yasal süreç başlatılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Kentimizin kozmopolit yapısını göz önünde bulundurarak, çok dilli belediyecilik faaliyetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Kürtçe uyarı levhalarımız halk tarafından büyük takdir toplarken, bu çalışmamız ülkenin ve kentimizin zengin kültürünü hazmedemeyen ırkçı kesimler tarafından hedef alındı. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve bu tarz eylemlerin çok dilli faaliyetlerimizi engelleyemeyeceğini vurguluyoruz. Adli merciler başta olmak üzere ilgili kurumları bu ırkçı yaklaşıma karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, kentin zengin kültürel dokusunu korumak için tüm yasal haklarımızı kullanacağız ve farklılıkların zenginlik olduğu bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
-
Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP de aday olsa oyverirmisniz?
Anket Sonucu
Soru: Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP de aday olsa oyverirmisniz?
(55) Oy - Evet oy veririm
(30) Oy - Hayır oy vermem
(6) Oy - Henüz karar vermedim
(10) Oy -
(71) Oy -
Toplam 172 Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Van’da sahipsiz kedilere güvenli yuva
Nevşehirlilerden ortak çatı çağrısı
ALKÜ’den şiddetle mücadele protokolü
Suyun Susturduğu Tarih: Kırk Değirmenler Yok Olmanın Eşiğinde
355 milyar harcandı, çamur ve çöp göle akıyordu: Nihayet önlem alındı
YHT biletlerine ikinci zam: Ankara-İstanbul 990 TL oldu
AK Parti Van İl Başkanı Arvas'tan Emlak Konut Projesi Açıklaması
Nemrut krater Gölü'nde kano keyfi