Van'da aşiret düğününe yine para yağdı
VAN- Van’da Ğelîlan Aşireti’ne mensup iki ailenin çocukları dünyaevine girdi. Yoğun katılımla gerçekleşen düğün, takı miktarı ve kalabalığıyla dikkat çekti.
Ğelîlan Aşireti'nin tanınmış isimlerinden iş insanı Orhan Cintan ile İdris Parlak’ın kızı Bahar Parlak, Van’da düzenlenen törenle evlendi. Düğün, Cintan ailesinin Bostaniçi beldesindeki özel davet alanında gerçekleşti. Eski Bostaniçi Belediye Başkanı Halil Cintan’ın da akrabası olan damat Orhan Cintan’ın düğününe yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Düğüne aşiret liderlerinin yanı sıra kanaat önderleri, iş insanları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de iştirak etti. 1 ton etin kullanıldığı düğün yemeklerinde yaklaşık 9 bin kişiye ikramda bulunuldu.
Yaklaşık 5 saat süren takı merasimi sonunda damada 6 buçuk milyon TL, geline ise 2 kilo altın takıldığı öğrenildi. Masaya konulan paraları saymak için 14 kişi görev aldı.
Düğün sonrası konuşan toy büyüğü iş insanı Haşim İnan, “Türkiye’nin birçok ilinden, ayrıca İran ve Irak’tan misafirlerimiz geldi. Katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Damadın abisi Ünal Cintan da, bu özel günde yanlarında olan misafirlere teşekkür ederek, çifte bir ömür mutluluk diledi.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Van'da kanlı hesaplaşma iddiası: Araç tarandı ölü ve yaralı var
Van Kültür yolu festivali’nde hafta sonu çoşkusu
Edremit kuruyor
AYM, Kayyım düzenlemesini gündemine aldı
Van'd kaç süriyeli yaşıyor
Şehit Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt 3 yıldır bulunamıyor
En düşük emekli maaşlarına bir zam daha verildi
Eski AK Partili’den festival tepkisi