Van'da Akraba Evliliklerinde Düşüş
VAN-Türkiye genelinde 2023 yılında gerçekleşen evliliklerin akraba evlilikleriyle ilgili veriler açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye genelinde 2023 yılında yapılan evliliklerin yaklaşık %3,2'si akraba kişiler arasında gerçekleşti. Ancak Van'da durum farklı. Van'da yapılan evliliklerin %8,5'i akraba evliliği olarak kaydedildi.
TÜİK verilerine göre, 2023 yılında Van'da toplam 6 bin 555 evlilik gerçekleşti. Bu evliliklerin 557'si akraba evliliği olarak kaydedildi. Bir önceki yıla göre Van'da yapılan akraba evliliklerinde %1,2'lik bir düşüş yaşandı.
Akraba evliliklerinin en yoğun görüldüğü il olarak 2023 yılında Şanlıurfa öne çıkıyor. Şanlıurfa'da yapılan evliliklerin yaklaşık %17,7'si akraba kişiler arasında gerçekleşti. Bu oranla Şanlıurfa, akraba evliliklerinin en çok görüldüğü il konumunda bulunuyor. Van ise listede 9'uncu sırada yer alıyor.
Öte yandan, akraba evliliklerinin en az olduğu il ise Edirne olarak kaydedildi. Edirne'de yapılan evliliklerin sadece %0,5'i akraba evliliği olarak gerçekleşti.
Akraba evliliklerinin yükselişte olduğu Türkiye genelinde, Van'da yaşanan düşüş dikkat çekiyor. Konuyla ilgili uzmanlar, akraba evliliklerinin sosyal ve genetik risklere işaret ettiğini belirtiyorlar. Bu veriler, evlilik öncesinde dikkatli bir değerlendirme yapılmasının önemini bir kez daha vurguluyor.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
-
Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP de aday olsa oyverirmisniz?
Anket Sonucu
Soru: Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP de aday olsa oyverirmisniz?
(55) Oy - Evet oy veririm
(30) Oy - Hayır oy vermem
(6) Oy - Henüz karar vermedim
(10) Oy -
(71) Oy -
Toplam 172 Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Van’da sahipsiz kedilere güvenli yuva
Nevşehirlilerden ortak çatı çağrısı
ALKÜ’den şiddetle mücadele protokolü
Suyun Susturduğu Tarih: Kırk Değirmenler Yok Olmanın Eşiğinde
355 milyar harcandı, çamur ve çöp göle akıyordu: Nihayet önlem alındı
YHT biletlerine ikinci zam: Ankara-İstanbul 990 TL oldu
AK Parti Van İl Başkanı Arvas'tan Emlak Konut Projesi Açıklaması
Nemrut krater Gölü'nde kano keyfi