Telefon
WhatsApp
Van Belediyesi 300 Diyabetli Çocuğa Kan şekeri ölçme cihazı dağıtıldı.

Düzenlenen seminerlerle öğretmenlere diyabetli çocukların okulda geçirebilecekleri ataklar konusunda ilk yardım bilgileri verilirken kentte bulunan diyabetli çocukların ailelerine de ulaşılarak seminerlere katılımları istendi. Yapılan bilgilendirici seminerlerin ardından tespiti yapılan 300 diyabetli çocuk için Büyükşehir Belediyesi tarafından sensörlü şeker ölçüm cihazı alınarak ailelere teslim edildi. Birçok aile bugüne kadar maliyeti nedeniyle alamadığı cihazları kullanmaya başlamasıyla birlikte büyük bir rahatlığa kavuşurken çocuklar ise canları yanmadan değerlerine anında kolay bir şekilde bakabiliyor.

 “300 AİLEMİZE ÖLÇÜM CİHAZI İLE 7 BİN SENSÖR HEDİYE ETTİK”

Sensörlü şeker ölçüm cihazı hediye edilen Tutal ailesini ziyaret eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek ölçüm cihazıyla birlikte ailelerin çocuklarının değerlerine onların canını yakmadan rahatlıkla ulaşabildiğini belirterek projenin birçok çocuğun hayatına dokunduğunu söyledi. Biçek “Diyabetli aileler bize gelip sorun ve sıkıntılarını anlattılar. Biz de hemen onlara yardımcı olabilmek için gerekli çalışmaları başlattık. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatlarıyla çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. Projeyle birlikte seminerler düzenleyip 300 aileye ölçüm cihazı ile 7 bin sensör dağıtımı yaptık. Bu cihazlar özellikle annelere, okullarda ise öğretmenlere büyük kolaylık sağladı. Bu cihazlar pahalı olduğu için birçok aile bu cihazları alamıyordu. Yapılan projeden ailelerimiz çok memnun bizlerde ailelerimizin mutluluğuna ortak olduğumuz için çok sevinçliyiz” dedi.

 “ARTIK ÇOCUKLARIMIZIN CANI YANMIYOR”

Oğlunun 5 yıl önce diyabet tanısı aldığını belirten 3 Çocuk annesi Sultan Tutal, “Diyabeti ilk tanıdığımızda diyabetle ilgili hiçbir şey bilmiyorduk. Evde, okulda şeker ölçümünü parmak delerek yapıyorduk. Bu süreçte hem oğlum hem ben baya zorlandık. Bazen oğlum için saatlerce okulda kalıyordum. Çok şükür Sayın Valimiz sesimizi duydu. Ekonomik olarak ulaşamadığımız bu cihazların bize ulaşması için yardım etti. Valimiz sayesinde şeker ölçüm cihazımız alarak kullanmaya başladık. Cihazla birlikte hayatımızda hem maddi hem de manevi yönden büyük değişiklikler oldu. Artık parmak delmiyoruz çocuklarımızın canı yanmıyor. Allah devletimizden Valimizden razı olsun” dedi.

13 yaşındaki Diyabet hastası Mert Tutal ise “Önceden ölçüm yapabilmek için parmağımı delmek zorundaydım bu da canımı çok yakıyordu. Şimdi sensör sayesinde anlık ölçüm yapabiliyorum. Aileme öğretmenime ölçtüğüm değeri yine aynı anda söyleyebiliyorum. Cihaz birçok konuda hayatımızı kolaylaştırdı hem de parmak acılarından kurtuldum. Herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Yazarlarımız

İpekyolu Nöbetçi Eczaneler

Van/İpekyolu
Kültür Eczanesi
04325040272
Kültür Sarayı Yukarısı Çohaz Petrol Yolu Üzeri Zaferler İlköğ.Okulu Karş.Mareşal Fevzi Çakmak Cad.No:59/A


Van/İpekyolu
Lütfiye Hanım Eczanesi
05010489688
BAHÇİVAN MAH.15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ CAD.NO:36B ÖZEL LOKMAN HEKİM HASTANESİ ACİL KARŞISI


Van/İpekyolu
Narin Eczanesi
05302517835
HALİLAĞA MAH.İKİNİSAN CAD.GÖL BAŞI KAVŞAĞI NATÜREL FARM KARŞISI NO:2/A


Van/İpekyolu
Koç Eczanesi
04322163233
Şerefiye mah.Cumhuriyet cad.Eski Bayram oteli altı Altınbaş pırlantayanı no:51/C


E-Bülten Aboneliği