Van bedestan çarşısı sona doğru
VAN- Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binası ile bitişiğinde yapımına başlanan ‘bedestan çarşısı’ inşaatında hummalı çalışma devam ediyor.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Cumhuriyet Dönemi'nin ilk yapılarından olan eski tekel binasının arkasında inşaat çalışmaları süren Bedesten Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.
Van Valiliği koordinasyonunda Van Büyükşehir Belediyesi, YİKOB ve DAKA iş birliğinde "Van Bedesten Çarşısı Yapımı” projesinin inşaatı devam ediyor. İçerisinde Van kahvehanesi, geleneksel Van mutfağı, sosyal donatılar ve oturma alanlarının bulunacağı Bedesten Çarşı, kültür çarşısına dönüştürülüyor. Beraberindeki Vali Yardımcısı Furkan Duman ve VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ile birlikte Bedesten Çarşısı’nda incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, burada Van’ın ekonomisine büyük katkı sunacak olan Bedesten Çarşı'nın kentin kültürünü yaşatacak bir mekan olacağı ifade idlldi.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Edremit’te Okul Kantinleri ve Yemekhanelerine Sıkı Denetim
Gürpınar Belediyesi 48 Konutu Kiraya Veriyor
kayyumdan 1812 aileye yardım, zincir markete rant
Edremit sahillerinde atlı zabıta görevde
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan Vali Balcı’ya Destek Açıklaması
Van’da Parklardaki WC’ler Kapalı: Vatandaş Mağdur, Tepkiler Büyüyor!
Başkan Tugay: “Bayındır’ın Çiçekleri İzmir’in Gururudur”
Van’da Park İsim Krizi TBMM’ye Taşındı