Van-Bahçesaray Yolu, 5 Ay Sonra Ulaşıma Açıldı: Mahsur Kalan Araçlar Kar Altından Çıkarıldı
VAN-Van'ın Bahçesaray ilçesine ulaşımı sağlayan Van-Bahçesaray kara yolunda yaşanan aksilikler sona erdi. Aralık ayında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yol, bugün itibarıyla tekrar trafiğe açıldı. Yolun ulaşıma kapanmasının ardından mahsur kalan bir minibüs ve hafif ticari araç, karların erimesiyle ortaya çıktı.
23 Aralık 2023'te Karabet Geçidi inişinde kar ve tipiye yakalanan araçlar, çığ riski sebebiyle ekiplerin ulaşamadığı bir bölgede terk edilmişti. Ancak Karayolları ekiplerinin kararlı çalışmaları sonucunda, bugün itibarıyla yol tekrar ulaşıma açıldı. Yoğun kar kütleleri altında kalan araçların kurtarılması için yapılan çalışmalarda, hafif ticari araç kurtarılabildi, ancak minibüsün halen ulaşılamadığı belirtildi.

Van-Bahçesaray kara yolundaki ilk çalışmalar 13 Şubat'ta başlatılmıştı ve çığ riskleri nedeniyle zaman zaman duraksamalara uğramıştı. Ancak Karayolları ekiplerinin azimli çalışmaları sonucunda, yol bugün itibarıyla yeniden ulaşıma açılarak bölgenin ulaşımı sağlanmış oldu. Bu süre zarfında emeği geçen tüm ekiplere ve araç sahiplerine teşekkür ediyoruz.

0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
NevKayDer’de yönetim görev dağılımı sonrası üyelerle istişare yaptı
Bedirhanoğlu’nun zor sınavı
Van’da Rojin için Adalet Yürüyüşü: “Her dosya bir hayattır”
Ağrı’da Gasp Dehşeti: 14 Yaşındaki Öğrenci Okul çıkışında öldüresiye darp edildi
Van Gölü’nde 3000 Yıllık Urartu Kalesi Keşfedildi
Evlilikleri zorlaştıran şatafatlı düğünlere karşı Aşirettten tarihi adım
Van’da Yüzyılların Sanatı: Ceviz Ağacı İşlemeciliği
Ferhat ile Şirin Efsanesi: Amasya’nın Ölümsüz Aşkı