VAN B.ŞEHİR BELEDİYESİNDE İŞÇİLERİN ZAM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
VAN- Van Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında yapılan görüşmeler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandı. İşçilere ortalama yüzde 95 oranında zam yapıldı.
Vali Ozan Balcı, düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, sözleşmenin işçilere ve ailelerine hayırlı olmasını diledi ve her iki tarafa anlayış ve hoşgörüleri için teşekkür etti.
Toplu iş sözleşmesi kapsamında, Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan MAVİKENT, BELVAN, VANSU ve kadrolu işçilere 3 yıllık süre için anlaşma sağlandı. Sözleşmeyle birlikte memurlara uygulanan 6 aylık enflasyon farkı, işçilere de uygulanacak.
Vali Balcı, işçilerin emeğinin sonuna kadar verilmesi gerektiğini vurgulayarak, işçilere yapılan zam oranını açıkladı. Balcı, "Devletin ve milletin parasını işçilerimize de mağdur etmeden veriyoruz. Çünkü işçilerimizin de aileleri, çocukları, öğrencileri ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler var" dedi.
Hak-İş Hizmet-İş Şube Başkanı Fatih Akdeniz ise sözleşmenin tüm işçilere hayırlı olmasını dileyerek, işçilerin kentleri için canla başla çalışacaklarını belirtti.
İmza törenine Vali Balcı'nın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Nihat Arpa, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, ilgili daire başkanları ve işçiler katıldı.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
-
Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP de aday olsa oyverirmisniz?
Anket Sonucu
Soru: Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP de aday olsa oyverirmisniz?
(55) Oy - Evet oy veririm
(30) Oy - Hayır oy vermem
(6) Oy - Henüz karar vermedim
(10) Oy -
(71) Oy -
Toplam 172 Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Van balığı ve martıların av savaşı
Uzman Çavuş dehşet saçtı: Tartıştığı eşinin ailesine kurşun yağdırdı
Van’daki otelde kalan uzman çavuş ölü bulundu
Uşkun, mendi ve çirişi kökünden sökene 699 bin lira ceza
Duvarların ardında filizlenen umut
KGK Heyeti Özbekistan’da
Van’a tohum ve damızlık hamlesi
355 MİLYAR HARCANDI, ÇAMUR YİNE GÖLE AKIYOR