Prof. Dr. Ercan: Van ve Hakkari için deprem uyarısı
VAN- Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Hakkari ve Van'ın olası bir depremin 7 büyüklüğüne ulaşabileceğini söyledi. Hakkari için de er ya da geç bir deprem beklediğini söyledi.
Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Van’daki olası bir depremin 7,3 büyüklüğüne ulaşabileceğini söyledi. Ercan, aynı zamanda Hakkari için de yaptığı açıklamada bölgede er ya da geç bir deprem beklediğini söyledi.
Son günlerde Van, Malatya, Maraş, Dersim ve Hakkari’de meydana gelen peş peşe depremler yaşandı.
Prof. Dr. Ercan, Van'ın her zaman bir deprem riskiyle karşı olduğuna dikkat çekerek "Güneyden gelen Arap Kalkanı, bugünkü Suriye ile Irak’ın bulunduğu kesimden Anadolu’yu kuzeye doğru sıkıştırıyor. Anadolu’yu bu şekilde sıkıştırması sonucunda Doğu Toroslar dediğimiz Bitlis Dağları oluşuyor. Artos Dağları da böyle oluşuyor. Van’ı doğudan sıkıştıran başka güçler de var. Güneyden ve doğudan gelen güçlerin bileşke noktası Van. Bu yüzden Van’da her zaman için büyük depremler olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
Van’ın kendi içindeki deprem büyüklüğünün 6.4 dolaylarında olduğunu belirten Ercan, “Bazen sıçrama yaparak 7.3'e kadar varabilir. Kaldı ki 2011 yılında yaşanan depremde bu 7.2'ye vardı” dedi.
Prof. Dr. Ercan, “Her 30 ila 40 yıl arasında üstüne gelen gerginlikleri boşaltmak üzere bir deprem oluşturacaktı. '2011 yılında gördük bir daha görmeyiz' diye bir şey yok. 2040 ile 2055 yılları arasında yıkıcı bir deprem olursa bu şaşırtıcı olmaz” ifadesini kullandı.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Puan Durumu
Takım | OM | G | M | P | |
---|---|---|---|---|---|
1 | |||||
2 | |||||
3 | |||||
4 | |||||
5 | |||||
6 | |||||
7 | |||||
8 | |||||
9 | |||||
10 | |||||
11 | |||||
12 | |||||
13 | |||||
14 | |||||
15 | |||||
16 | |||||
17 | |||||
18 | |||||
19 | |||||
20 |
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
İpekyolu Nöbetçi Eczaneler




Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Mukus Çayı’nı Kurutmayın!
İranlılar neden Van'dan vazgeçti?
Hakkari’de Kayıplar Haftası Eylemi: “Sevdiklerimiz Nerede?”
Ağrı dağında 75 Yıllık Gizem Yeniden Gündemde
Van’da Zehire Geçit Yok: 150 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi
Van Gölü'nde Sular Çekildi, Tarih Ortaya Çıktı: Defineciler Tehdit Ediyor
Van'da emeklilere tuzak kuran etefeci çetei çökertildi
VAN, AĞRI VE HAKKARİ CHP İL BAŞKANLARINDAN SALDIRIYI KINAMA MESAJLARI