PAK Ekibi Enkaz Altında Umut Oldu
VAN- Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 04.17 ve ardından 13.24'te meydana gelen ve 10 il de ağır yıkımlara yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem bölgesine gönderilen Van Emniyet Müdürlüğü Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibi 108 saat sonra enkaz da bir kadını canlı kurtardı.
Depremin yaşanmasından kısa süre sonra Van Emniyet Müdürlüğüne ait 301 kişiden oluşan Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibi deprem bölgesine sevk edildi. Malatya ve Adıyaman’da yıkılan binaların enkazında yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında şuana kadara 16 vatandaşı enkaz altında sap çıkartmayı başardı.
Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Adıyaman ilinde kurtarma çalışmasında görevlendirilen Van Sualtı Grup Amirliği personelimiz tarafından arama kurtarma çalışmalarının 108. saatinde enkaz altından 1 kadın vatandaşımız sağ olarak kurtarılmıştır. Deprem illerinde görevlendirilen 382 personelimizden PAK (Polis Arama Kurtarma) ekibi tarafından 11, Sualtı Grup Amirliği ekibi tarafından 1, Bomba İmha ekibi tarafından 4 olmak üzere toplam 16 depremzede vatandaşımız enkaz altından sağ olarak kurtarılmıştır. Yıkılan binalardan gelebilecek her sese el uzatmak için umudumuzu kaybetmeden çalışmalarımıza 24 saat devam etmekteyiz”
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Bir Öğretmen, Bir Öğrenci: Dağ Köyündeki Büyük Eğitim Hikâyesi
Bu mağara nerede : 7 Katlı apartman mağara Doğaseverlerin yeni rotası oldu
Van Gölü çekildikçe binlerce yıllık sırlar ortaya çıkıyor
Kriz derinleşiyor, Van nefes alamıyor
Urartu Mirasının Son Nefesi
Devrilen Elektrik Direği Çok Sayıda Yaban Hayvanını Öldürdü
Bir yol hikayesi
Tetikten önce ölen vicdan