Nuh’un Gemisi Bulundu mu ?
VAN- Pek çok rivayetlere göre Nuh’un gemisinin nerde olduğu merak konusu oldu. Ağrı dağın da mı yoksa Cudi de mi? Bugüne kadar henüz netleşmeyen geminin akıbeti araştırmacıların merak odağı olmaya devam ediyor. Ağrı dağının eteklerinde yapılan Nuh’un gemisi maketi ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya haline geldi.
1950'li yılların başından beri, Nuh'un Gemisi, pek çok kitap ve filmin konusu olmuştur. 1948 yılında, Hıristiyan bir görgü tanığın, Ağrı Dağı' nın buzları altında Gemi 'yi gördüğünü söylemesi dikkatleri Ağrı dağına çekti. Ancak Gemiye dair herhangi bir bulgu bulunamadı. Sonraki rivayet ise Cudi dağında olduğu iddia edildi ise bu iddia da halen gerçek delillere yansımadı.
Greenpeace’in küresel ısınma ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Ağrı Dağı’nda 31 Mart 2007 yılında Türk ve Alman marangozlardan oluşan 20 kişilik bir ekiple 4 haftada tamamlanan maket ziyaretçi akınına uğruyor.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Emekliye sefalete, idareciye saltanat
İddialar Karikatürde: Başvuru Başka, Üyelik Başka
Van’da çığ faciası: Çığ altında kalan kadın hayatını kaybetti
Yoğun kar van’da ulaşımı kilitledi: uçuşlar iptal, yollar kapalı
SMMM EĞİTİMİNDE EZBER BOZAN MODEL: ŞAFAKTA BAŞLAYAN BAŞARI
Kordon’da yarım asırlık vefa
Foseptik Taştı, Mahalle Yaşanmaz Hale Geldi
Van’da köylü suyunu çekti, belediye faturasını kesti