KGK Heyeti Özbekistan’da
Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Özbekistan-Türkiye Medya Buluşması, Taşkent’te yoğun bir programla başladı. Altı gün sürecek etkinlikte gazeteciler, resmi temasların yanı sıra medya ve eğitim alanındaki iş birliklerini de ele alacak.
Özbekistan’ın başkenti Taşkent, bu hafta uluslararası bir medya buluşmasına ev sahipliği yapıyor. 82 ülkede temsilciliği bulunan Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) düzenlediği Özbekistan-Türkiye Medya Buluşması, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Makedonya, Avusturya, Yeni Zelanda ve İngiltere’den gelen 40 gazetecinin katılımıyla başladı.
Programın ilk gününde heyet, Taşkent’in tarihi ve turistik noktalarını ziyaret ederek Emir Timur Meydanı ve Atatürk Bulvarı başta olmak üzere kentin önemli simgelerini gezdi.
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim başkanlığındaki heyet daha sonra Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Ufuk Ulutaş ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye-Özbekistan ilişkileri, medya alanındaki iş birlikleri ve KGK’nın uluslararası faaliyetleri ele alındı. Dim, organizasyona sağladığı katkılardan dolayı Büyükelçi Ulutaş’a teşekkür plaketi takdim etti.
Heyetin bir diğer durağı ise Özbekistan Gazeteciler Birliği oldu. Birlik Başkanı Şöhret Aripov ile yapılan görüşmede iki ülke medya kuruluşları arasındaki iş birliği imkanları değerlendirildi. Karşılıklı hediye ve plaket takdimlerinin ardından, ilerleyen dönemde Türkiye’de ortak etkinlikler düzenlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
KGK üyeleri ayrıca Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Özbekistan temsilciliğini ziyaret etti. ASKON Özbekistan Başkanı Ercan Bulut, Türk iş insanlarının ülkedeki yatırımları hakkında bilgi verirken, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimine dikkat çekti.
Taşkent programı kapsamında heyet, Ziraat Bankası Özbekistan Genel Müdürü Volkan Güldürmez’in ev sahipliğinde düzenlenen “Mirasın Yolcuları, Baba Nakkaş’ın İzinde” adlı sanat sergisini de ziyaret etti.
Medya buluşmasının son Taşkent programında ise Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi ile ortaklaşa bir eğitim ve medya paneli gerçekleştirilecek. Etkinliklerin ardından KGK heyeti, tarihi Semerkant kentine geçerek temaslarını sürdürecek.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
-
Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP de aday olsa oyverirmisniz?
Anket Sonucu
Soru: Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP de aday olsa oyverirmisniz?
(55) Oy - Evet oy veririm
(30) Oy - Hayır oy vermem
(6) Oy - Henüz karar vermedim
(10) Oy -
(71) Oy -
Toplam 172 Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
KGK Heyeti Özbekistan’da
Van’a tohum ve damızlık hamlesi
355 MİLYAR HARCANDI, ÇAMUR YİNE GÖLE AKIYOR
Et kuyruklarının adresi değişti
YABAN DOMUZLARI VAN OVASINA İNDİ
Türkmenoğlu: Havzada 12 milyar liralık çevre hamlesi hayata geçirildi
Yıllar sonra kaleye geri döndüler
Van’da nüfus alarmı