Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin maliyeti 2 trilyon lira
Cumhurbaşkanlığı, 6 Şubat'ta meydana gelen ve yaklaşık 48 bin kişinin hayatını kaybettiği iki depremin Türkiye ekonomisi üzerindeki toplam yükünün 2 trilyon lira, yani yaklaşık 104 milyar dolar olduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından bugün yayımlanan raporda 11 ilde geniş çaplı yıkım yaratan depremde oluşan hasarın tahmini 2023 milli gelirinin %9'una denk geldiği belirtildi.
Raporda, depremin hasar tespitinin devam ettiği, hasar ve kayıp verileri geldikçe hesaplanan hasar miktarının artabileceğine dikkat çekildi. Rapora göre oluşan hasarın yaklaşık %55'ini, yani 1.1 trilyon lirasını konut hasarı oluşturdu. İkinci büyük hasar maliyetini ise 242.5 milyar lira, yani 12.9 milyar dolar ile kamu altyapısı oluşturdu. Sanayi, haberleşme, sağlık gibi konut hariç özel kesim hasarlarının ise 222.4 milyar lira, yani 11.8 milyar dolar olduğu hesap edildi.
Sigorta sektörünün kayıpları da dikkate alındığında kaybın yaklaşık 2 trilyon lira olduğu belirtildi.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Van'daki kanlı hesaplaşmayla ilgili 4 tutuklama
Bir Kayıp Daha: Hakkari’de 14 Yaşındaki Rojda 3 Gündür Kayıp
Van'da kanlı hesaplaşma iddiası: Araç tarandı ölü ve yaralı var
Van Kültür yolu festivali’nde hafta sonu çoşkusu
Edremit kuruyor
AYM, Kayyım düzenlemesini gündemine aldı
Van'd kaç süriyeli yaşıyor
Şehit Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt 3 yıldır bulunamıyor