Hakkari'de heyelan: Araçlar yolda mahsur kaldı
HAKKARİ- Van ve Hakkari çevresinde 2 gündür aralıklarla devam eden yağışlardan dolayı Van- Hakkari kara yolunda 4 noktada meydana gelen heyelan nedeniyle kapandı. Yağışlardan dolayı Hakkari’de okullar 1 gün tatil edildi.
Kentte dünden bu yana etkili olan yağmur nedeniyle Hakkari-Van kara yolunun Erziki mevkisi ve Depin bölgesi arasındaki 4 noktada heyelan oldu. Kapanan kara yolunun yeniden ulaşıma açılması için Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri çalışma başlattı. Yolda kalan çok sayıda araç ve sürücüsü yolun ulaşıma açılmasını bekledi. Yol, yaklaşık bir saat süren çalışmayla tekrar ulaşıma açıldı.
İran'a ve Irak`a sınırı olan Şemdinli ile Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik ilçesinde de yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağış nedeniyle dereler taştı, yollarda toprak kayması meydana geldi. Şemdinli- Derecik ve Şemdinli’nin bazı köy yollarında da çökme oldu. Ulaşımın sağlanamadığı bölgelere ekipler sevk edilirken, yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.
OKULLAR 1 GÜN TATİL
Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olan yoğun sağanak nedeniyle yarın, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları, özel eğitim kursları, Halk Eğitim, Rehberlik ve Araştırma ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim, öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılacağı kaydedildi.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Puan Durumu
Takım | OM | G | M | P | |
---|---|---|---|---|---|
1 | |||||
2 | |||||
3 | |||||
4 | |||||
5 | |||||
6 | |||||
7 | |||||
8 | |||||
9 | |||||
10 | |||||
11 | |||||
12 | |||||
13 | |||||
14 | |||||
15 | |||||
16 | |||||
17 | |||||
18 | |||||
19 | |||||
20 |
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
İpekyolu Nöbetçi Eczaneler





Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Mukus Çayı’nı Kurutmayın!
İranlılar neden Van'dan vazgeçti?
Hakkari’de Kayıplar Haftası Eylemi: “Sevdiklerimiz Nerede?”
Ağrı dağında 75 Yıllık Gizem Yeniden Gündemde
Van’da Zehire Geçit Yok: 150 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi
Van Gölü'nde Sular Çekildi, Tarih Ortaya Çıktı: Defineciler Tehdit Ediyor
Van'da emeklilere tuzak kuran etefeci çetei çökertildi
VAN, AĞRI VE HAKKARİ CHP İL BAŞKANLARINDAN SALDIRIYI KINAMA MESAJLARI