Güvenlik Korucuları Deprem Bölgesine Gönderildi
VAN- Türkiye deprem bölgesine koşuyor. Üç gün önce sabah 04.17 ve ardından 13.24'te merkez üstü Kahramanmaraş ilçesi Pazarcık’ta meydana gelen ve 10 il de de ağır yıkımlara yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem bölgesine Van’da görev yapan 163 güvenlik korucusu Malatya iline sevk edildi.
Çatak ilçesinde görevli olan ve afet, deprem ile tahliye eğitimi almış güvenlik korucuları, Kaymakam Sercan Sakarya ve Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan tarafından afet bölgesine uğurlandı. Açıklamalarda bulunan Kaymakam Sakarya, “Şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim. Allah kazasız belasız inşallah ulaşmayı nasip eder. Kendinize çok dikkat edin orda sizin yardımlarınıza ihtiyacımız var. Bu zor durumda hepinizin canı gönülden çalışacağınıza yürekten inanıyorum. Tekrardan hayırlı olsun sağ salim varın inşallah” dedi.
Güvenlik koruyucusu Ferit Ayna ise 2011’de Van depremini yaşamış birisi olduğunu belirterek, “Canı gönülden Çatak’tan çıkıyoruz. Sağ salim gidip sağ salim döneceğiz inşallah. Çok geçmiş olsun herkese” ifadelerini kullandı.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Bedirhanoğlu’nun zor sınavı
Van’da Rojin için Adalet Yürüyüşü: “Her dosya bir hayattır”
Ağrı’da Gasp Dehşeti: 14 Yaşındaki Öğrenci Okul çıkışında öldüresiye darp edildi
Van Gölü’nde 3000 Yıllık Urartu Kalesi Keşfedildi
Evlilikleri zorlaştıran şatafatlı düğünlere karşı Aşirettten tarihi adım
Van’da Yüzyılların Sanatı: Ceviz Ağacı İşlemeciliği
Ferhat ile Şirin Efsanesi: Amasya’nın Ölümsüz Aşkı
Van Kalesi Hakkında Bilinmeyenler: Urartuların Sırrı ve Laneti