Göçmen kaçakçıların metruk evleri yerle bir edildi
VAN-Van İl Jandarma Komutanlığınca Özalp İlçesinde insan kaçakçıların mekan seçtiği 50 metruk yapının, 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yerle bir edildi.
Jandarma sorumluluk sahasında bulunan göçmen kaçakçılığı ile mücadele ve kamu güvenliği açısından risk teşkil eden metruk binaların yasadışı göçmenlerin gizlenme, barınma amacıyla kullandığı tespit edilerek Özalp İlçesinde bulunan 50 metruk binadan 47 yapının yıkımı gerçekleştirildi.
Van valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldi. "Bölgenin durumuna göre göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere, diğer suçlarında önlenmesi, güvenlik hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi açısından, çevresel koşulların iyileştirilmesi amacıyla ve suç işleyen kişilerin barınma ve sığınma mekânları haline gelen metruk binalarda başlatılan çalışmalara tespit edilen diğer metruk binaların yıkım işlemleri ile devam edilecektir" denildi.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Bedirhanoğlu’nun zor sınavı
Van’da Rojin için Adalet Yürüyüşü: “Her dosya bir hayattır”
Ağrı’da Gasp Dehşeti: 14 Yaşındaki Öğrenci Okul çıkışında öldüresiye darp edildi
Van Gölü’nde 3000 Yıllık Urartu Kalesi Keşfedildi
Evlilikleri zorlaştıran şatafatlı düğünlere karşı Aşirettten tarihi adım
Van’da Yüzyılların Sanatı: Ceviz Ağacı İşlemeciliği
Ferhat ile Şirin Efsanesi: Amasya’nın Ölümsüz Aşkı
Van Kalesi Hakkında Bilinmeyenler: Urartuların Sırrı ve Laneti