Telefon
WhatsApp
Eğitim Sen Hakkari Şubesi’nden Temizlik ve Hijyen Protestosu: ‘Çocuklarımızın Sağlığı Riskte!

Eğitim Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, haftada sadece üç gün temizlik yapılmasının yetersiz olduğunu vurguladı. Güldal, "Temizlik bir lüks değil, zorunluluktur. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biridir," dedi.

Açıklamasında, temizlik personelinin düşük ücretlerle çalıştığını ve sigortalarının dahi yapılmadığını belirten Güldal, "Bu koşullarda kimse bu işi yapmak istemez. Eğer bugün harekete geçmezsek, çocukların geleceğini kaybedeceğiz," şeklinde konuştu. Eğitim Sen, kadrolu ve güvenceli temizlik personeli istihdam edilmesini talep ederek, her öğrenciye bir öğün yemek ve temiz içme suyu sağlanmasının eğitim hakkı olduğunu savundu.

Güldal, velilere ve öğretmenlere çağrıda bulunarak, "Kamusal eğitim hakkını savunmak için hep birlikte sesimizi yükseltmeliyiz," dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Yazarlarımız

İpekyolu Nöbetçi Eczaneler

Van/İpekyolu
Kültür Eczanesi
04325040272
Kültür Sarayı Yukarısı Çohaz Petrol Yolu Üzeri Zaferler İlköğ.Okulu Karş.Mareşal Fevzi Çakmak Cad.No:59/A


Van/İpekyolu
Nar Eczanesi
05305214172
Elite World otel aşağısı, Ayça Pastanesi sol arası, Taç perde yanı NO:29AC


Van/İpekyolu
Kaya Eczanesi
05449552307
SERHAT MAH. CUMHURİYET CAD.123/C (VAN AVM YANI, İKİ NİSAN IŞIKLARINDA, NEW KONAK OTELİ ALTI)


Van/İpekyolu
Özge Eczanesi
04322144272
İPEKYOLU İLÇESİ ALİPAŞA MAH. SUVAROĞLU CAD. 63/A


E-Bülten Aboneliği