Deprem bölgesinde OHAL ilan edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin yaşandığı 10 ilde OHAL kararı aldı. Erdoğan, bu illerin afet bölgesi ilân edilerek Anayasa’nın 119. maddesine dayanarak 3 ay sürecek OHAL kararı alındığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin yaşandığı 10 ilde OHAL kararı aldı. Erdoğan, bu illerin afet bölgesi ilân edilerek Anayasa’nın 119. maddesine dayanarak 3 ay sürecek OHAL kararı alındığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında önemli kararlar açıkladı. "Yaşadığımız deprem afetinin ve etkilerinin vehameti, tedbirleri zorunlu hale getirmektir. Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülmesini temin için Anayasa'nın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca gelecek pazar gününe kadar milli yas ilan edildiğini duyurdu. Deprem bölgesindeki okulların 20 Şubat'a, diğer yerlerdeki okulların da 13 Şubat'a kadar tatil edildiğini açıkladı.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Edremit kuruyor
AYM, Kayyım düzenlemesini gündemine aldı
Van'd kaç süriyeli yaşıyor
Şehit Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt 3 yıldır bulunamıyor
En düşük emekli maaşlarına bir zam daha verildi
Eski AK Partili’den festival tepkisi
Irak'ın kuzeyinde acı kayıp: Metan gazında 12 asker şehit oldu
Kurumlar seyrediyor, vatandaş kazma kürekle sulama kanalı açıyor,