‘Çok’ tüketene destek kalkacak
ANKARA- İktidar elektrik ve doğalgazda destek mekanizmasını değiştiriyor. Bu değişiklikle birlikte Türkiye ortalamasının üstünde tüketim yapan aboneler, desteklemeden yararlanamayacak ve faturanın gerçek bedelini ödeyecek.
Türkiye'de elektrik ve doğalgaz destekleme mekanizmasında önemli değişiklikler yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında yaptığı açıklamada, yüksek tüketim yapan abonelerin devlet desteklerinden yararlanamayacağını belirtti. Bu değişiklikle birlikte, Türkiye ortalamasının üstünde tüketim yapan kullanıcılar, faturalarının gerçek bedelini ödeyecek.
Bakan Bayraktar, "Elektrik ve doğalgazda çok ciddi şekilde devletimizin desteği var. Bu desteklerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yansıması noktasında; desteğe ihtiyaç duymayan, tüketimi yüksek olan grupların, elektriğin ve doğalgazın gerçek maliyetlerini karşılamasıyla alakalı bir düşüncemiz var" dedi.
Yapılan değişikliklerin yalnızca kullanıcıların yüzde 3'ünü (1.2 milyon abone) etkileyeceğini belirten Bayraktar, örnek vererek durumu açıklığa kavuşturdu: "Eğer Türkiye ortalamasında bir tüketim yapıyorsanız, örneğin aylık 200 kilovatsaat tüketiyorsanız, faturanızı 414 lira ödeyerek değiştirmeyeceksiniz. Ancak bu ortalama tüketimin üzerinde harcama yapıyorsanız, destekleme mekanizması devre dışı kalacak ve elektriğin normal fiyatını ödeyeceksiniz."
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Edremit kuruyor
AYM, Kayyım düzenlemesini gündemine aldı
Van'd kaç süriyeli yaşıyor
Şehit Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt 3 yıldır bulunamıyor
En düşük emekli maaşlarına bir zam daha verildi
Eski AK Partili’den festival tepkisi
Irak'ın kuzeyinde acı kayıp: Metan gazında 12 asker şehit oldu
Kurumlar seyrediyor, vatandaş kazma kürekle sulama kanalı açıyor,