Aidatlara tavan sınır geliyor, herkes yönetici olamayacak
Fahiş aidat tartışmaları sürerken, aidatlar için yasal çerçeve hazırlanıyor. Düzenlemeyle yönetim profesyonellere devredilecek, bakanlık denetleyecek. Bazı sitelerde yüzde 70’e varan oranda zamlar gerçekleşmişti. Yüksek zamlar fahiş artış olarak nitelendirilecek ve yüzde 30’luk tavan sınırı uygulamasına geçilecek.
Özellikle sitede oturanların tepkisine yol açan fahiş aidat ücretleri için harekete geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının hazırladığı yasal çerçeveye son şekli verildi. Çalışma, Meclis’e sunulacak. Buna göre, herkes site yönetemeyecek.
Sabah’ın haberine göre, sertifika almış tesis yönetim şirketleri site yönetimlerine talip olabilecek. Şirketlerin denetimini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle birlikte yapacak. Sitelerin bütçeleri, nereye harcama yapıldığı, ne kadar aidat toplandığı her yıl denetlenecek. Defterleri incelenecek.
10-15 BİN LİRA BULUYOR
Aidatların artması ile binalardaki kiracılar, mülk sahipleri ve yöneticiler arasında gerilim yaşanmaya başlamıştı. Son yılların en büyük gider kalemleri arasına giren aidatlar özellikle İstanbul’da vatandaşın büyük tepkisine neden oluyor. İstanbul’da lüks villaların bulunduğu butik sitelerde aidatlar 20-36 bin lira arasında değişiyor. Lüks rezidanslarda ise aidatlar 10-15 bin lirayı buluyor.
TAVAN SINIR GÜNDEMDE
Temmuz’da asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zammın ardından site aidatlarında da ara dönem artışları başlamış, bazı sitelerde yüzde 70’e varan oranda zamlar gerçekleşmişti. Yüksek zamlar fahiş artış olarak nitelendirilecek ve yüzde 30’luk tavan sınırı uygulamasına geçilecek.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Konkordato fırtınası büyüyor
Van’da Küçük Esnaf Çıkmazda: Zincir Marketlere ‘Dur’ Çağrısı
Van’ın ihracatı eridi, dış ticaret açığı büyüdü
Çiftçilere Müjde: Kredi Limitleri Artırıldı
TEMU Türkiye'de: 1 Günde Teslimat Dönemi Başladı
Van, Hakkari ve Ağrı’da binlerce esnaf sicil kaydını sildi
Van TSO Başkanı Takva'dan ihale yasasına tepki
Asgari ücret nasıl belirlendi