Telefon
WhatsApp
Ağrı Dağı’nda kuş türü arttı

Türkiye’nin en doğusundaki doğal zenginliklerden, Ağrı Dağı ‘nın kuzeyinde yer alan Karasu Sulak Alanı’nda tespit edilen kuş türü 200’e yükseldi.

Yurdun en yüksek noktasındaki Ağrı Dağı Milli Parkları‘nın Iğdır tarafında bulunan, dağın zirvesindeki buzulların suyuyla beslenen Karasu  akarsu Alanı, birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Kemirgen, sürüngen, memeli ve amfibi çeşitliliğinin olduğu sulak alanda en fazla tür sayısı ise  kuşlarda bulunuyor.

Türkiye’deki en önemli 3 göç rotasından biri konumundaki kuzey göç rotasında yer alan sulak alan, her ilkbahar ve sonbaharda çok sayıda göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor.

Şimdiye kadar 200 kuş türü kayda geçildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Iğdır Üniversitesi, KuzeyDoğa Derneği ve gönüllüler tarafından bölgede hemen her gün yapılan gözlemler sayesinde alanda bugüne kadar 200 kuş türü kayıt altına alındı. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğince (IUCN) kırmızı listeye alınmış türlerin de aralarında bulunduğu kuşlar, alanı gerek yaşam gerekse mola amaçlı kullanıyor.

Alan, kuş bilimine ışık tutuyor

Iğdır Üniversitesi Kuş Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çelik, Karasu’nun kuş bilimi açısından önemli bir alan olduğunu söyledi. Özellikle göç zamanlarında bu alanda yoğun çalışma yürüttüklerini ifade eden Çelik, sayının yapılacak gözlemlerle daha da artacabileceğini dile getirdi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Yazarlarımız

İpekyolu Nöbetçi Eczaneler

Van/İpekyolu
Nilüfer Eczanesi
04322141404
HASTANE 2.CAD.URARTU OTELİ KARŞISI NO:6/A


Van/İpekyolu
Mavi Eczanesi
04322167603
MARAŞ CADDESİ ELİTE WORLD OTELİ YANI NO:71D


Van/İpekyolu
Mermit Eczanesi
04322149766
K.Karabekir Caddesi Soydan Kavşağı No:7


Van/İpekyolu
Oflas Eczanesi
04322170604
ÖZEL AKDAMAR HASTANESİ KARŞISI


E-Bülten Aboneliği