Ağrı’da Gasp Dehşeti: 14 Yaşındaki Öğrenci Okul çıkışında öldüresiye darp edildi
AĞRI - Ağrı’da okul çevrelerinde öğrenci ve velilerin korkulu rüyası hâline gelen gasp olayları korkunç bir boyuta ulaştı. Kent merkezinde faaliyet gösteren bir grup gencin, okul çıkışlarında çocukların üzerindeki para ve değerli eşyaları zorla almaya çalıştığı, yapılan şikâyetlere rağmen sonuç alınamadığı iddia edildi.
Son olayda, 14 yaşındaki lise öğrencisi A.E.A., okul çıkışı evine giderken gaspçılar tarafından ağır şekilde darp edildi.
İddiaya göre olay, Cuma günü akşam saatlerinde Ağrı Merkez Gazi Mahallesi 15 Temmuz parkı ormanlık alanında meydana geldi. Tekno Kent Koleji 10. sınıf öğrencisi A.E.A.’nın yolu, kendisinden birkaç yaş büyük D.B. ve arkadaşları tarafından kesildi. Gaspçılar, çocuğun parasını almak istedi; direnen öğrenci ise tekme ve yumruklarla dövüldü.
Ağır yaralanan çocuk, burnu ve iki dişi kırılmış şekilde hastaneye kaldırıldı. Geçici bilinç kaybı yaşadığı belirtilen öğrenci, halen tedavi altında.
Gasp olayının ardından gözaltına alınan şüphelilerin, ifadelerinin ardından savcılıkça serbest bırakıldığı; daha sonra da sosyal medya üzerinden mağdur çocuğa ve annesine yönelik tehdit, hakaret ve tahrik içerikli mesajlar göndermeye devam ettikleri ileri sürüldü.
Mağdur öğrencinin annesi Aysun B., yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Cuma günü saat 17.00 civarı iş yerindeydim. Oğlum yanına bir arkadaşıyla geldi; hâlini görünce ne yapacağımı şaşırdım. Hemen hastaneye gittik. Oğlum doğrudan tomografiye alındı, burnunda çok sayıda kırık ve iç kanama riski olduğu söylendi.
O sırada yanımıza gelen biri, ‘teyzeciğim, birisi beni aradı; ben olmasaydım senin oğlunu öldüreceklerdi’ dedi. Daha önce de aynı kişiler, oğluma ait bir saati zorla almıştı. O zaman da ‘oğlunun üstüne toprak atacağım’ diyerek tehdit etmişlerdi.
Adliyeden çıkarken bile bize alaycı şekilde ‘bize bir şey olursa sabahınız olmaz’ dediler. Şimdi de sosyal medyada ‘caddeye gelin, çıkma yasağınız var’ gibi mesajlarla tahrik ediyorlar. Oğlumun burnu kırık, nefes alamıyor, ameliyatı yapılacak. Okul hayatı tamamen durdu. Hem çalışmak hem de çocuğuma bakmak zorundayım, ama şu an can güvenliğimiz yok. Devletimize güveniyoruz; ancak bu kişilerin elini kolunu sallayarak gezmesi bizi korkutuyor. Oğlumun başına bir şey gelmeden etkili bir soruşturma ve koruma tedbiri istiyorum.”
Anne, gaspçılar hakkında daha önce de şikâyetçi olduklarını, buna rağmen serbest kalmalarının aileyi endişelendirdiğini dile getirdi. Ağrı’da son dönemlerde okul çevrelerinde artan şiddet ve gasp olayları, veliler arasında büyük tedirginliğe neden oldu. Vatandaşlar, yetkililerden acil önlem alınmasını talep ediyor.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Ağrı’da Gasp Dehşeti: 14 Yaşındaki Öğrenci Okul çıkışında öldüresiye darp edildi
Van Gölü’nde 3000 Yıllık Urartu Kalesi Keşfedildi
Evlilikleri zorlaştıran şatafatlı düğünlere karşı Aşirettten tarihi adım
Van’da Yüzyılların Sanatı: Ceviz Ağacı İşlemeciliği
Ferhat ile Şirin Efsanesi: Amasya’nın Ölümsüz Aşkı
Van Kalesi Hakkında Bilinmeyenler: Urartuların Sırrı ve Laneti
Çaldıran’da arazi kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 3 yaralı
Van’da Olağanüstü Kuraklık Alarmı: Van Gölü ve Su Kaynakları Çekiliyor